https://youtu.be/d2cdtcw3nLM
Nog 0 dagen te gaan.
108%
€ 18.395,00 opgehaald
€ 17.000,00 doel

‘Inside the NO’

Door: Myrna Lewis

De Nederlandse vertaling van het boek ‘Inside the No’ van Myrna Lewis.

Deep Democracy is een methode waarin zowel de stem van de meerderheid als die van de minderheid mee wordt genomen in de besluitvorming. In plaats van ‘de meeste stemmen gelden’, ‘alle stemmen gelden’. De term werd in 1988 door Arnold Mindell bedacht en in 1993 verder tot een methode uitgewerkt door Myrna en Greg Lewis. Conflict, discussies en dialoog staan centraal en worden actief opgezocht.

Mindell’s deep democracy
Deep Democracy, zoals het nu wordt toegepast, is de ‘Lewis methode’. Deze is gebaseerd op tools en technieken, ontwikkeld door Mindell. Mindell’s process orientated psychology en de term Deep Democracy beschrijven het belang om begrip te kweken voor alle perspectieven op de realiteit. Hij formuleert drie bewustzijnsniveaus: de meetbare en objectieve werkelijkheid, de niet-meetbare en subjectieve werkelijkheid en de diepere, niet uit te drukken realiteit. Deze drie aspecten moeten binnen Deep Democracy gelijk worden gewaardeerd. Door bewustzijn te creëren op alle niveaus lukt het om het totaalbeeld te zien en kan er een nieuw begrip ontstaan van bestaande problemen en is er ruimte voor innovatieve en verrassende oplossingen.

De Lewis-methode
Myrna en Greg Lewis hebben dit psychologisch concept van Mindell vertaald naar een methode die kan worden gebruikt binnen organisaties. Deze Lewis-methode hebben ze als eerst toegepast binnen het Zuid-Afrikaanse bedrijf Eskom, net zoals het land op dat moment in transitie was van apartheid naar democratie. De grootste uitdaging in het bedrijf waren de raciale spanningen en verharde standpunten, die op dat moment in een keer werden omgegooid. Nadien wordt Deep Democracy vaak toegepast om conflicten op te lossen in organisaties met veel diversiteit of volhardende tegenstellingen en om op een nieuwe manier met besluitvorming om te gaan. Binnen deze methode worden mensen geconfronteerd met hun eigen vooroordelen en vanuit die tegenstellingen gewerkt aan een oplossing. Binnen het bedrijfsleven en in organisaties wint Deep Democracy aan populariteit, en ook bij NGO’s, onderwijs, opvoeding en sociaal activisme wordt met de principes gewerkt.

“Inside the NO” van Myrna Lewis is een duidelijke, stapsgewijze handleiding voor het gebruik van Deep Democracy in je eigen wereld. Je leert hoe je:

– Moeilijke beslissingen neemt op een verrassende nieuwe manier,
– Tot besluiten komt met 100% draagvlak,
– Conflicten oplost,
– De dynamiek ‘leest’ die van invloed is op groepsinteracties,
– Innerlijke bronnen ontdekt waarvan je niet wist dat je ze had,
– Relaties verdiept,
– De deelname van iedereen in je groep inspireert,
– De verborgen wijsheid van de minderheid krijgt,
– Nieuwe creativiteit in je bedrijf, familie en sociale omgeving brengt.

Inside The No: verschenen 2018 | 316 pagina’s | 105.000 woorden

Synopsis
Biografie
Updates
Reacties

Synopsis

Biografie

over Myrna Lewis

Oprichter en CEO, Lewis Deep Democracy

Myrna heeft een B.A. graad in Sociale Wetenschappen, een graad in Psychologie en een Masters-graad in Klinische Psychologie. Zij volgde bijscholingen in Procesgeoriënteerde Psychologie en Psychosynthese. Myrna is CEO van het Lewis Deep Democracy Institute en leidt Professional Services-trainingen en begeleidt Deep Democracy Instructors en is verantwoordelijk voor innovatie en voortdurende ontwikkeling van Lewis Deep Democracy. Ze adviseert de private en publieke sector internationaal en is gespecialiseerd in interventies en transformatie in complexe en uitdagende situaties.

Myrna ontving een Ashoka Fellowship-prijs (Washington DC) voor haar werk in het onderwijs. Deep Democracy was een van de 80 innovaties die werden getoond in een publicatie van de Verenigde Naties uit 2007, ‘Africa Leads’. Deze publicatie is geschreven om innovaties specifiek uit Afrika te laten zien.

Myrna was in 2008 finalist in de Women of the Year-prijs van The Business’ in Zuid-Afrika. Ze heeft een boek gepubliceerd “Inside the NO – Five Steps to Decisions that Last.”

“Ik leer mensen hoe ze kunnen samenwerken met alle aanwezigen en hoe ze het innerlijke potentieel en de wijsheid kunnen verwerven die binnen de groep, organisatie en gemeenschap liggen.”

Updates

Deze auteur heeft nog geen updates geplaatst.

Reacties

Nog geen reacties

Meld je aan voor de Boekfunding update

Wij sturen 2 keer per maand een update met nieuwtjes en vermaak.
Elke drie maanden verloten wij een boekenpakket met 5 boeken onder de nieuwe leden.

Voornaam

E-mailadres


Ik ontvang 2 keer per maand de updates van boekfunding, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden
Ik heb het privacy reglement hier gelezen