https://www.youtube.com/watch?v=8fJKCjRzMZE&feature=youtu.be
Nog 0 dagen te gaan.
118%
€ 9.402,95 opgehaald
€ 7.950,00 doel

‘Methode OM’

Door: Babette te Winkel

‘Methode OM’: Maak meer impact en ontketen je invloed!

Methode OM. Wist je dat de Omgevingswet ervoor zorgt dat jij meer impact en invloed hebt op je omgeving? Deze nieuwe wet biedt kansen om meer waardegedreven te ondernemen. Om écht duurzame impact te maken op onze omgeving. Wil je weten hoe je dat doet? Lees vooral verder!

 

Methode OM gaat over hoe je als professional/betrokken individu impact kan maken op je omgeving. In dit boek is de kennis van acht professionals gebundeld en wordt met praktische voorbeelden duidelijk gemaakt hoe je invloed hebt op je omgeving. Dit alles wordt ondersteund en onderbouwd met de Omgevingswet.

We leggen je uit hoe het systeem nu werkt, of waarom het niet meer werkt. Wat er gaat veranderen met de komst van de Omgevingswet. Én hoe we daar op in kunnen spelen. Zowel als professional en als betrokken individu. Acht professionals die hier al mee bezig zijn delen hun ervaring. Zo vertelt Mieke hoe zij vergoeding heeft kunnen krijgen voor haar initiatief van een tiny house community en legt Niels uit hoe hij met zijn platform participatie anders vormgeeft.

 

In het boek gaan we in op belangrijke vraagstukken zoals ‘hoe gaan we met elkaar om in een gebied?’ en ‘welke rol heb ik in het geheel?’. Daarnaast geven we ideeën over hoe we ons kunnen organiseren, waar we op moeten letten en ook juist waar de kansen liggen. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen voor een duurzame toekomst. Grijp deze kans en laat je inspireren door ‘Methode OM’. Word de kracht van verandering die onze omgeving nodig heeft!

Synopsis
Biografie
Updates
Reacties

Synopsis

In ‘Methode OM’ onderzoekt auteur Babette te Winkel hoe we onze maatschappij op een andere manier kunnen organiseren en hoe een aantal professionals dit al aan het doen zijn in hun eigen context. Het startpunt hierbij is de omgevingswet en hoe deze wet onze maatschappij gaat veranderen. Door het boek heen wordt er verwezen naar de bedoeling van de omgevingswet. Door middel van persoonlijke verhalen van acht professionals wordt er invulling gegeven aan belangrijke vraagstukken zoals ‘hoe gaan we met elkaar om in een gebied?’ en ‘welke rol heb ik in het geheel?’.

Methode Om is een krachtige tool voor iedereen die coöperatief invloed wil uitoefenen in zijn/haar gebied, of dat nu een wijk, dorp, regio of de hele wereld is. Of je nu handelt vanuit je professionele rol of vanuit persoonlijke betrokkenheid, deze methode biedt handvatten om echt het verschil te maken.

Biografie

Over de schrijver: Babette te Winkel

Met een vaag gevoel over dat ‘het anders kan in de maatschappij’ deed Babette een economische opleiding om later als manager invloed te hebben. En manager werd ze, bij Randstad en bij de Rabobank. Op plekken waar het binnen deze organisaties anders mocht, waar innovatief leiderschap aangemoedigd werd, waar ze de vrijheid kreeg om het op haar eigen manier te doen. Leerzaam op meerdere vlakken. Het was ook leerzaam om te ervaren dat de invloed als manager binnen het bedrijf beperkt is en dat vanuit deze positie de invloed op de samenleving nog kleiner is. In de zoektocht naar dat ‘hoe kan het anders’ stuitte Babette op het gedachtegoed van het gebiedscoöperatief werken. Samen met haar partner Henk Willem Tiktak en anderen heeft Babette de ervaring van deze manier van werken vertaald in ‘Methode OM: De methode voor het Organiseren van/voor/door/met de Maatschappij. Babette is opgeleid en ervaren in het werken met CoResolve, de leiderschapsstijl die nodig is in coöperatieve groepen, gebaseerd op Deep Democracy.

Babette te Winkel Methode OM boekfunding

Updates

Deze auteur heeft nog geen updates geplaatst.

Reacties

Nog geen reacties

Meld je aan voor de Boekfunding update

Wij sturen 2 keer per maand een update met nieuwtjes en vermaak.
Elke drie maanden verloten wij een boekenpakket met 5 boeken onder de nieuwe leden.

Voornaam

E-mailadres


Ik ontvang 2 keer per maand de updates van boekfunding, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden
Ik heb het privacy reglement hier gelezen